Klasiskās siermaizes ar tomātiem

Kaut kā kulinārija pēdējā laikā uzņēmusi apgriezienus. Jo vairāk gatavoju, jo vairāk gribas. Un, nenoliedzami, tieši gala rezultāts ir tas, kas iedvesmo darboties un ņemties. Ēst, ēst, ēst. Patīk ēst.

Vispār – kurš tad neprot pagatavot kārtīgas rīta siermaizes, un kāda velna pēc es tapinu rakstu par tik pašsaprotamu lietu?  Laikam jau tādēļ, lai arī Tu  varētu izbaudīt to visaptverošo omulības un mājīguma sajūtu, ko var sniegt tikai lēnā brīvdienu rītā pusstundā radīts mazs kulinārijas šedevrs. Karstas, kūpošas un siera smaržu dvesošas, šīs maizītes tiks notiesātas, vēl nepaspējušas pamest cepešpannu. Punča svētki!

Ko?

  • baltmaize
  • 400g Holandes siera
  • 2 olas
  • 1 burkāns
  • Provansas majonēze
  • sviests
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • sāls/pipari/timiāns

Kā?

  • Sarīvē sieru un burkānu, pievieno olas un majonēzi, tā teikt, “uz aci” (nu, apmēram 1/4  mazās paciņas). Visu sajauc kopā, pievieno garšvielas.
  • Baltmaizi sagriež šķēlēs, katru apsmērē ar sviestu, pārgriež uz pusēm (dodu priekšroku klasiskajam klaipiņam, nevis tostermaizei). Virsū kārto tomāta šķēli un sīpolu + siera masu, liek uz pannas (speciāli ietaukot nav nepieciešams).
  • Maizītes cep ap 200 grādu karstumā apmēram 15 min. Beigās, kad jau gandrīz gatavs, uzliek režīmu “cepšana tikai no augšas”, plāti pārliek uz augšējā plaukta un pacep vēl pāris minūtes, līdz siers mazliet apbrūninājies.
Advertisements

One thought on “Klasiskās siermaizes ar tomātiem

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s