Šķelto zirņu gardums

Šķelto zirņu gardums

Kad vēders sāk runāt ar mani, visbiežāk gribas to sūtīt dillēs, taču šovakar nolēmu, ka palutināšu šamējo ar ko vienkāršu, bet debešķīgi gardu. Lai šī recepte negrimtu aizmirstībā un aplaimotu vēl kādu garšu mānu, laižu vaļā. Brīdinu – kļūdīties nav iespējams.

Nepieciešams:

  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 250g svaigu šampinjonu
  • 400g šķelto zirņu
  • 100g sviesta
  • sāls/pipari
  • mazliet mīlestības

Pagatavošana:

Uzliec vārīties ūdeni, tikmēr vairākas reizes noskalo zirņus, līdz ūdens ir tīrs (es skaloju 3 reizes), un ber katlā iekšā.

Nomazgā/nomizo/sarīvē burkānus. Sagriez sīpolu mazos gabaliņos un liec pačurkstināties sviestā. Kad sīpoli mīksti, pievieno sarīvētos burkānus. Zirņiem pievieno sāli (kā liecina pieredze, pārsālīt tikpat kā nav iespējams). Savukārt, burkāniem kļūstot mīkstākiem, pievieno sagrieztus šampinjonus un gatavo to visu, līdz no sēnēm izdalījies un iztvaikojis gandrīz viss šķidrums (labāk nelikt virsū vāku). Burkānu/sēņu/sīpolu kišmišam pievieno sāli un melnos piparus.

Kad zirņi izvārījušies un kļuvuši mīksti, nokās tos un iemaisi atlikušo sviestu. Tagad drošu roku gāz zirņus iekšā pannā un samaisi to visu brīnumu kopā. Un neļauj izskatam sevi maldināt – servēts glītos šķīvjos un gatavots ar mīlestību, šis ēdiens būs īsts garšu piedzīvojums. Necils, bet izcils.

Tieši tik viegli, cik izklausās!

Advertisements

5 thoughts on “Šķelto zirņu gardums

  1. Magnuss saka:

    Vārdi “kļūdīties nav iespējams” rada šausmīgāko vēlmi paeksperimentēt. Bet izskatās ēdmaņa tieši tā, kā saki – necili, bet izcili. Gardi tātad.

  2. Nuuuuu, 30-40 min aptuveni. Visilgāk vārās tie zirņi, pārējais jau diezgan aši notiek. Un galvenais – šī ēdiena izmaksas šādam daudzumam ir kkur ap latu. Lai veicas! Ziņo, kā labi izdevās :)

  3. inta saka:

    Lai ātrāk izvārītu zirņus es iesaku uz nakti iemērkt ūdenī. Viņi uzbriedīs un process būs daudz ātrāks (vitamīni arī vairāk paliek)! Profesionāla pieredze. meitiņ!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s