Puķkāpostu, kartupeļu un burkānu krēmzupa

Laiskai 7dienas pēcpusdienai piedien laiskas un iedvesmojošas nodarbes. Piemēram, ēst gatavošana. Ilgi nebija jādomā, nolēmu šodien uzvārīt puķkāpostu/kartupeļu/burkānu krēmzupu. Ja vēlies palutināt savas garšas kārpiņas un izbaudīt ēdienu, ko pat zvērināti gaļēdāji atzīst par labu esam, seko šiem norādījumiem.

Katls gan sanāca tāds paliels – ap 3.5 litriem, tā kā sekojošais sastāvdaļu daudzums ir diezgan nosacīts un atkarīgs no ēdāju izsalkuma un skaita.

Ņemam:

  • 8 palielus burkānus
  • 5 vidējus kartupeļus
  • 1 lielu puķkāpostu
  • 2 vidējus sīpolus
  • 0.5 l saldā krējuma
  • 1 paciņu “Dzintara” kausētā siera
  • Pus kukuli baltmaizes
  • Olīveļļu
  • Pāris lauru lapu
  • Lielos melnos piparus
  • Šķipsniņu sāls pēc garšas

Process:

Viss ir ļoti vienkārši – jānomazgā dārzeņi, jānomizo kartupeļi un burkāni, puķkāposti jāsadala mazos gabaliņos. Tas viss jāliek lielā katlā ar ūdeni un, pievienojot nedaudz sāls un pārējo garšvielu, jāvāra, līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas. Uzreiz varu piebilst, ka vislabāk visu griezt mazos gabaliņos, jo tā sastāvdaļas ātrāk izvārīsies. Un atceries, ka burkāni vārīsies visilgāk, tādēļ tos vari likt vārīties pašus pirmos, bet pārējo pievienot vēlāk.

Kamēr dārzeņi vārās, aši nomizo 2 sīpolus, smalki sagriez un liec uz pannas. Apcep tos gaiši brūnus un pievieno maltos piparus. Pa to laiku vari sagriezt pus kukuli baltmaizes mazos kubiciņos un, bagātīgi pievienojot olīveļļu, apcept, līdz izveidojas kraukšķīgi grauzdiņi.

Tikmēr jau kartupeļi un puķkāposti būs izvārījušies – izķeksē tos no katla, bet vēl atstāj burkānus mazliet pavārīties, līdz tie ir pavisam mīksti. Ko tālāk? Liekam dārzeņus benderī, pievienojam saceptos sīpolus un saldo krējumu un blenderējam, līdz iegūta viendabīga masa. Ja aptrūkstas saldais krējums, vari pievienot arī mazliet piena, vai arī to pašu buljonu, kurā vārīji dārzeņus. Tā nu atliek vien atkārtot visas šīs darbības, līdz visi dārzeņi ir sablenderēti un zupa salieta katlā. Tad liekam to visu atkal uz uguns (ne pārāk lielas, jo citādi zupa metīs burbuļus tieši uz tava priekšauta) un pievienojam paciņu “Dzintara” siera. Zupa gatava, kad siers ir izkusis un panākta īstā garša.

Tagad vienīgais, kas Tev atliek, ir ieliet zupu glītā bļodiņā, iebērt tajā sauju grauzdiņu un izbaudīt to.

Advertisements

5 thoughts on “Puķkāpostu, kartupeļu un burkānu krēmzupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s